Suiker in Knol’s Koek

Studenten van Academie Minerva werkten aan Groningse interpretaties van het globale verhaal over suiker. Het resultaat, Het zoete en zure verhaal van suiker, werd begin 2014 in de Noorderlicht galerie gepresenteerd. 

Anne Margot Stapert vertelt in haar werk het verhaal van Knol's Koek, een klassiek product uit Groningen waarin suiker een belangrijk ingrediënt is. Het bedrijf heeft sinds de eerste koek in 1923 vrijwel dezelfde receptuur aangehouden. Hoewel de suikerfabriek in Hoogkerk zich op steenworp afstand van de bakkerij bevindt, komt alleen de blanke stroop in de koek uit de fabriek in Hoogkerk. Alle andere suikerproducten in de koek komen uit Wijchen (Gelderland) en België omdat zoetstoffen daar goedkoper zijn.

1
Overzichtsbeeld ‘Het zoete en zure verhaal van suiker’ in de Noorderlicht galerie.
1
De fabriek van Knol’s Koek - Foto: Noorderlicht, Anne Margot Stapert
1
De fabriek van Knol’s Koek - Foto: Noorderlicht, Anne Margot Stapert
1
De fabriek van Knol’s Koek - Foto: Noorderlicht, Anne Margot Stapert