Gus Drake (1995) is een, in Amsterdam woonachtige, visuele fotograaf met grote liefde voor Groningen. Hij studeerde in 2022 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn werk is hij geïnteresseerd in de relatie tussen mensen en hun omgeving. Drake gebruikt het fotografische medium om te spelen met de verbeelding waarmee hij nieuwe perspectieven laat zien op wat hij ‘hedendaagse consumentenlandschappen’ noemt. Daarmee draagt zijn werk bij aan maatschappelijke gesprekken rond culturele en ecologische vraagstukken.
Martin Hillenga (1972) groeide op in de Drents-Groningse Veenkoloniën. Hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisatie volkskunde (Europese etnologie). Als zelfstandige publiceert hij regelmatig vanuit actuele wetenschappelijke inzichten op een toegankelijke manier over geschiedenis, taal en cultuur van Noord-Nederland. Een recente uitgave, Wadapatja (2019), gaat over immaterieel erfgoed en de constructie van een regionale identiteit. Het boek heeft inmiddels vijf drukken, won Het Beste Groninger Boek 2019 en is onderscheiden met de K. ter Laanprijs.
Saskia Jeulink (1973) werkt sinds 2013 als filmregisseur. In dat jaar kwam De Toer van een orgelbouwer uit, i.s.m. Stichting Beeldlijn. Daarna volgden Symfonie voor de Veenkoloniën (2015), Een gedroomde samenleving, 35 jaar Theater te Water (2017), Weg uit de stad (2021) i.s.m. Tom Tieman, en drie korte films over de versterkingsproblematiek in het dorp Overschild (2019 -2021). Voor Symfonie voor de Veenkoloniën won zij de prijs ‘Beste Groninger Film non-fictie’ en de film werd tevens genomineerd voor de Groninger Persprijs. Weg uit de stad werd genomineerd voor Beste Groninger Film en het Noordelijk Filmfestival.
De Kroniek van Overschild
Meer informatie
- Over de makers
- Evenementen
- Laatste nieuws
- Neem contact op